Dezvoltatorul lui Palworld, Pocketpair, nefiind încetinit de procesul intentat de Nintendo, a mers și a deschis o ramură de publicare. Pocketpair Publishing, care are deja în lucru un joc horror realizat de Surgent Studios, este în funcțiune și primește cereri.
Managerul de publicare și directorul de comunicare al studioului, cunoscut sub numele de Bucky, a postat recent pe X că lucrurile merg bine. Poate un pic prea bine - în aproximativ 15 ore, bietul om a fost invadat de peste 1 500 de notificări LinkedIn și 68 de solicitări prin e-mail. „Inbox-urile mele erau 0 înainte de asta... Cred că am subestimat cât de mult interes ar putea exista”. Mi-e groază să mă gândesc cum arată căsuța lui de e-mail acum că micii speranți au avut la dispoziție un weekend întreg pentru a-și pregăti discursurile.
Totuși, Bucky pare să accepte situația - când a fost întrebat de un comentator dacă Pocketpair ar deveni tiranică în ceea ce privește controlul creativității, el a răspuns: „Noi vă dăm bani. Tu faci jocul.” Simplu ca bună ziua. El adaugă apoi: „Oferim dezvoltatorilor libertatea financiară de a face jocurile pe care le doresc, astfel încât să NU fie nevoiți să se încurce cu factorii de decizie împuțiți și bătăuși”.
De fapt, cea mai mare parte a timpului său pe rețelele sociale pare să fie dedicată clarificării neînțelegerilor cu privire la structura studioului. Într-o postare separată, el sparge MS Paint pentru a reasigura oamenii că orice parteneriate cu Sony sunt doar pentru a ajuta la comercializarea de mărfuri fizice-Pocketpair este încă responsabil de propriul destin.